”På Vejlefjord Rehabilitering bruger fysioterapeuterne LiteGait til træning af mobiliteten, som fx er gang, at rejse sig, stå sikkert og vendinger. Med et bæresejl og stropper aflaster LiteGaiten en del af brugerens vægt samtidigt med, at træningsredskabet giver tryghed og sikkerhed i genoptræningen.

Bæresejlet og stropperne gør LiteGait egnet til starte op at stå-, stå- og gå-træning tidligt i rehabiliteringen, idet vi kan gennemføre træningen, selvom brugerne reelt ikke har kraft eller styring til at bære sin egen vægt.

LiteGaiten kan enten bruges over gulvet eller over løbebåndet. Vi kan skrue op for sværhedsgraden og presse patienterne ud i øvelser, vi ville finde risikable uden træningsredskabet.

På Vejlefjord Rehabilitering bruger vi også LiteGait i træningen af brugere, som egentlig er ret mobile og stærke. De behøver som sådan ikke at blive vægtaflastet, men sejlet giver sikkerhed og tryghed til nye udfordringer som spark, hop, hurtige oprejsninger, vendinger, kast og række langt og højt.

Med LiteGait har vi mulighed for at træne gang i tempo og overgang til løb. I de træningssituationer vil vi ofte inddrage AlterG træneren, som med tryk fra luft også yder en gradueret vægt-aflastning. AlterG sætter lidt større krav til brugernes egen mobilitet, og med et løbebånd, der når godt op i hastighed, er den effektiv, når du skal træne udholdenhed og konditionen, der er vigtige elementer i et rehabiliteringsforløb.

LiteGait og AlterG giver mulighed for at give en høj dosis træning til de, der ellers ville kræve megen støtte og hjælp af en til flere fysioterapeuter, og træningsredskaberne giver i samspillet med fysioterapeuter og brugerne en fantastisk mulighed for tidlig mobilisering efter sygdom eller operation.”

Fortalt af Faglig leder og fysioterapeut Carsten Jensen