Har du brug for hjælp?

 Du kan ringe til sekretariatet på 7682 3333 i dagtimerne.

Uden for almindelig telefontid kan du skrive til os på
sekretariatet@vejlefjord.dk

Hjerneugen – Uge 11


Uge 11 er den internationale hjerneuge, hvor der sættes fokus på hjernen, hjerneforskning og hjernesygdomme. På Vejlefjord Rehablitering markeres Hjerneugen ved en række arrangementer for fagpersoner og for patienter og beboere.

Mandag den 12. marts inviterer vi fagpersoner og samarbejdspartnere til Åbent Hus, hvor der er mange spændende workshops man kan deltage i. På børneområdet kan man høre mere om Cerebral Parese, Epilepsi og kognitive udfordringer Udtrætning hos børn og unge Autisme (angst) og skolevægring og om hvilke muligheder der er for ambulant udredning og rådgivning på Børneneurocenteret. Der vil være fokus på pårørendearbejde, udendørsrehabilitering, det sidste nye teknologisk udstyr og om energiforvaltning ved senhjerneskade. Der vil også være mulighed for at høre om hverdagen på Ny Fjordbo samt om STU og undervisning på Ny Fjordbo

Tirsdag 13. marts er der spændende foredrag hvor man kan høre Troels Schnoor Riber fortælle om da han i august 2010, fik en stor venstresidig blødning, han var 15 år gammel.

3,5 år efter sin hjerneblødning bliver Troels involveret i Back to Life, hvor han i foråret 2016 gennemførte over 300km af den verdensberømte El Camino sammen med projektet. The Back To Life Project er et projekt, der gennem peer-støtte og praktisk støtte til rehabilitering hjælper mennesker, hvis liv pga. fysiske skader (f.eks. volds- og trafikofre) har ændret sig drastisk. Stifteren, Mikkel Salling Holmgaard, kommer også og fortæller mere om The Back To Life Project og omkring begrebet “oplevelsesrehabilitering”

Onsdag 14. marts arrangeres Vejlefjord Games i samarbejde med Parasport Danmark, som er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF).. Det er første gang at der afholdes Vejlefjord Games og vi håber det bliver en tilbagevendende begivenhed. Alle beboere og patienter deltager.

Lørdag den 17. marts åbner vi dørene op for pårørende og andre der har lyst til at se hvad Vejlefjord Rehabilitering er for et sted. Vi arrangerer rundvisninger og serverer sunde snacks.

Alle arrangementer kræver tilmelding.