Coronavirus -
sådan forholder vi os

Læs mere

Efter en cykel ulykke boede Marvin 2,5 år på Ny Fjordbo.


Jeg hedder Marvin, er 18 år gammel og har boet på Ny Fjordbo i 21/2 år (30 måneder)

I maj 2014 cyklede jeg uden cykelhjelm på, og blev påkørt af en bil med hastigheden 108 km/t. Jeg lå 3 uger i koma og som følge af ulykken pådrog jeg mig en diffus hjerneskade; et hjernetraume med svære hjernekvæstelser, og flere hjerneblødninger, kraniebrud, nøglebens- arm- og benbrud, og jeg mistede hørelsen på mit højere øre.

Da jeg kom til Ny Fjordbo i januar 2015 var alt (min fysik, hukommelse, tale, mit energioverskud og overblik) rigtig dårligt. Jeg havde jeg bl.a. svært ved at følge med i samtaler generelt.

Jeg var stadig på stærk medicin så måske var det derfor, men jeg tvivler på at jeg overhovedet var til stede meget af tiden.

Hvad har jeg genoptrænet?

Jeg har under mit ophold trænet meget fysisk, spillet meget kortspil, malet meget graffiti (en gammel hobby) og været i praktik i køkkenet på Vejlefjord hotel, og i kantinen på Vejlefjord Rehabilitering.

Hvad har jeg opnået af mine mål?

På Ny Fjordbo har jeg opnået at få en god fysik som jeg har forbedret i HS Stouby (Stoubys fodboldhold), en god tale og generelt en meget bedre kognition. Nu i juli 2017 døjer jeg forholdsvis lidt med gener, og udelukkende med kognitive evner som hukommelse, problemløsning og energioverskud gennem dagen.

Hvordan har jeg haft det under mit ophold?

Det har kommet lidt an på hvem jeg har haft som medbeboere, men jeg har næsten altid hygget mig meget. Jeg har bl.a. fået en af mine bedste venner på Ny Fjordbo som jeg stadig er i kontakt med idag! Jeg kunne godt savne socialt samvær, når der kun var andre unge med behov for ro.

Hvad skal jeg nu hvor jeg er udskrevet?

Jeg skal starte på Egmont Højskolen, som har fokus på idræt, og der er mulighed for alle at deltage (også handicappede).

Det gør jeg for at blive udfordret fysisk, have det hyggeligt med andre unge, udvikle mig endnu mere og lære mere.

Hvis jeg må give et tip til  Ny Fjordbos kommende beboere ville det være:

Gør noget for at blive bedre mens i er der!

Udnyt tiden for så vil i på sigt takke jer selv!