Genoptræning og Rehabilitering i smukke omgivelser på Vejlefjord

Genoptræningen og Rehabiliteringen tilrettelægges altid med udgangspunkt i dit aktuelle funktionsniveau. Vi finder inspiration i dine interesser fra før skaden indtraf og inddrager dette i vores intervention for netop at skabe meningsfuldhed i træningen. Moderne redskaber baseret på den nyeste teknologi og den omkringliggende natur indgår så vidt muligt i rehabiliteringsforløbet.

Læs mere

Rehabiliteringsophold på Vejlefjord blev markant vendepunkt


Efter to blodpropper i februar 2016 var Jakob Elmelund blevet lam i højre side og kunne kun gå med støtte fra krykker. Hans hverdag, som tidligere var fyldt op med børn og familie, masser af sport og ikke mindst et krævende job som Distriktchef i en international virksomhed, var sat på standby og erstattet af en hverdag fyldt med smerter, træthed, manglende mobilitet og sygemelding fra job. Et specialiseret rehabiliteringsophold på Vejlefjord blev vendepunktet for Jakob. Han fik troen på livet tilbage, at det kan lykkes – med specialiseret træning, samtaler, kærlig pleje og omsorg.

 

Det seks-uger lange ophold på Vejlefjord Rehabilitering i sommeren 2016 blev vendepunktet i 44-årige Jakob Elmelunds længerevarende sygdomsforløb. Han fik troen på, at han kunne få sin tidligere aktive hverdag tilbage igen. Måske ikke på helt samme niveau – men næsten!

Det var en sygeplejerske på Bispebjerg Hospital, hvor Jakob gik til genoptræning, der fortalte ham om Vejlefjord Rehabilitering og de gode resultater, som man har høstet med specialiseret rehabilitering. Jakob tog kontakt til Hørsholm Kommune, sit forsikringsselskab, det lokale jobcenter og sin arbejdsplads. Ved fælles indsats lykkedes det at blive indstillet til et rehabiliteringsophold på Vejlefjord.

”Man bliver taget godt om på Vejlefjord Rehabilitering. Der er ro, smukke omgivelser og en yderst kompetent og ikke mindst omsorgsfuld stab, som er der for én hele tiden”, forklarer Jakob og fortsætter. ”Det har været en kæmpe fordel at være helt væk fra hverdagen med familie og gøremål, da man kan koncentrere sig 100% om sin genoptræning”.

 

Dagen blev hurtigt lagt i faste rammer

Vejlefjord Rehabilitering har et stærkt neuropsykologisk fokus. Det betyder, at genoptræningen ikke alene er tværfaglig, men også tager udgangspunkt i en højt specialiseret viden om de psykologiske mekanismer og kroppens funktion. Det er således neuropsykologernes rolle at sikre, at den tværfaglige og helhedsorienterede tilgang er tilstede i patientens daglige træning.

”De første par dage, gik med at finde sig til rette i de nye omgivelser. Man er jo langt væk fra sin familie, og det kan være hårdt. Min dag blev dog hurtigt sat i system og bestod af målrettet træning, samtaler, måltider og faste perioder med hvile. Jeg var uendelig træt hele tiden og havde et stort behov for at hvile mig og restituere”, uddyber Jakob.

På Vejlefjord har man god erfaring med at træne de kognitive og fysiske færdigheder i patientteams. Ifølge Jakob har det stor betydning, at se sig selv i et fællesskab af ligesindede, hvor man har mulighed for at tale om hinandens udfordringer, sygdomsforløb, udveksle erfaringer samt hjælpe og støtte hinanden.

 

Gennemførte specialtilpasset minitriatlon

Jakob har to drenge på 7 og 11 år, og han har altid været en aktiv far som bl.a. hjælpetræner på deres fodboldhold. Det blev derfor et vigtigt mål for Jakob, at kunne lege og spille fodbold med sine drenge igen.

Jakob har tidligere dyrket megen sport, og efter samråd med fysioterapigruppen på Vejlefjord blev der tilrettelagt en minitriatlon til Jakob, og det blev hans ultimative mål at gennemføre det, inden opholdet på Vejlefjord var slut. Det blev til 7,4 kilometer cykling i de naturskønne omgivelser, svømning i Vejle Fjord og 800 meters løb i nærområdet. Humøret var højt, da det lykkedes Jakob at gennemføre, dog var de 800 meter løb klart den største udfordring.

 

Om Læring fra Vejlefjord – og fremtiden

”Jeg har lært uendelig meget af mit ophold på Vejlefjord. Det allervigtigste er, at jeg fik troen på, at det kan blive bedre. Jeg har lært at lytte til min krops signaler, som bl.a. betyder, at det er helt afgørende, at jeg ikke bliver for træt”, forklarer Jakob.

”Min sygdom har betydet, at mine batterier max. kan oplades til 75%. Der er ganske enkelt ikke lige så mange kræfter at trække på som tidligere. Det er jeg nu fuldt ud bevidst om – så jeg går ikke rundt og er bange for at falde om, fordi jeg kommer til at overskride denne grænse”, fremhæver Jakob.

I efteråret startede Jakob på at arbejde på deltid, og efter planen starter han på fuld tid pr. 1. januar 2017. ”Min chef, min arbejdsplads Nilfisk og Hørsholm kommune har ganske enkelt været enestående under hele forløbet. De har udvist stor forståelse, og de beroligede mig med, at mit job og støtte stod der, når jeg var klar til at vende tilbage”, uddyber Jakob.

”Jeg savner Vejlefjord og alle de søde mennesker, som med stor empati altid står klar 24/7 til at hjælpe én. De har hjulpet mig tilbage til hverdagen, og jeg vil altid tænke tilbage på de seks uger på Vejlefjord med stor taknemmelighed”, slutter Jakob Elmelund.