En ung kvinde, som surfede sig til en knæskade tilbage i 2015 er i behandling på Vejlefjord. Før sin ankomst til Vejlefjord gennemgik hun en række undersøgelser samt fysioterapi. Scanninger viste, at der ingen synlige skader var, men hendes knæ blev alligevel værre med tiden.

I tiden efter skaden følte jeg mig overladt til mig selv i det offentlige system. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle komme i bedring. Mit knæ blev ikke bedre, og jeg endte til sidst med at bruge krykker. Men efter et intensivt genoptræningsforløb på Vejlefjord kan jeg lægge dem fra mig igen. Mine smerter i knæet er blevet mindre og muskelstyrken i knæet er øget”, fortæller patienten.

Smertefri genoptræning med AlterG og varmtvandsbassin

Under det intensive genoptræningsforløb valgte den unge kvinde at bo på Vejlefjord et par uger for at få den bedst mulige genoptræning. Patientens genoptræning omfattede bl.a. den ny AlterG-teknologi, som giver patienterne mulighed for smertefri genoptræning i vægtløs tilstand. Det er en effektiv måde hvorpå man kan træne balance, gang og løb, og hjælper patienten til at genvinde sin funktionsevne hurtigt, sikkert og smertefrit.

”Min træning i varmtvandsbassinet fungerede også rigtig godt. Bunden af bassinet kan justeres efter højde og belastning, og i den vægtløse tilstand er det muligt at lave forskellige effektive øvelser uden smerter, og det har helt sikkert spillet en stor rolle i mit forløb”, uddyber patienten.

Kan selvtræne i varmtvandsbassinet

På Vejlefjord bestræber vi os på at tilrettelægge vores patienters genoptræningsforløb individuelt og give dem forskellige værktøjer, så de er klædt på til at varetage deres egen genoptræning, når de vender hjem fra Vejlefjord.

Det går heldigvis den rigtige vej” forklarer patienten. ”Nu kommer jeg to gange om ugen på Vejlefjord for at selvtræne i varmtvandsbassinet og ca. en gang om måneden mødes jeg med min fysioterapeut, som tilpasser og justerer min træning. Under forløbet har jeg ligeledes været tilknyttet en psykolog. Det har været hårdt at acceptere de forandrede livsvilkår og ikke mindst så lang tids genoptræning.

Det har været enormt vigtigt for mig at være et sted, hvor jeg blev mødt med forståelse, omsorg og faglig dygtighed og det gav mig stor tryghed at faste behandlere fulgte mig gennem mit forløb”, fremhæver patienten.