Lise havde læst om Vejlefjord på nettet og besluttede at booke et ophold i forlængelse af sin operation.

Med en nyligt forestået hofteoperation og bolig på tredje sal, ville det være en stor udfordring at vende tilbage til eget hjem umiddelbart efter operationen med de mange trapper, som hver dag skulle forceres. Den intensive pleje og træning samt omsorg og hjælp i forhold til praktiske opgaver var medvirkende til, at valget faldt på Vejlefjord.

Opstarten var præget af mange smerter og generel utilpashed. Den fysioterapeutiske intervention bestod i træning både i fysioterapien og ude i terrænet, samt trappetræning både ude og inde.

Lise modtog manuel behandling af nakke, skulder og ben, og der var fokus på, hvordan Lise skulle progrediere træningen, når hun kom hjem, lige såvel som Lise skulle lære at lytte til egen krop.

Smerterne aftog betydelig i hoften og benet under opholdet, og der observeredes god fremgang både i forhold til bevægelighed, muskelstyrke samt optimering af gangfunktion. Opholdet på Vejlefjord gjorde, at Lise genvandt styrke til at klare transport retur til København, og at hun kunne gå op på 3. sal med krykker. Hun blev også inspireret til at leje en el-scooter i tre måneder, da hun kom hjem, så hun kunne komme ud og nyde det gode vejr.

En vigtig ting, Lise tager med sig fra opholdet, er, at tage den med ro med at lave øvelser. ”Øvelser kunne nemt overbelaste min afkræftede krop, og så startede hele smertesystemet op igen. Et system, der har overbelastet min krop igennem mit ca. ti år lange sygdomsforløb med hoftedysplasi. De gode vaner har jeg fastholdt, efter at jeg kom hjem i samarbejde med min gode lokale fysioterapeut, der ligesom Jer på Vejlefjord er vant til at håndtere afkræftede kroniske smertepatienter” fortæller Lise.

Forløbet sammenligner Lise med en tidligere hofteoperation og fortæller, at hun på Vejlefjord kunne bruge alle sine kræfter på at komme sig oven på operationen. Lise følte en stor tryghed under forløbet, og hun fik yderst kvalificeret hjælp af det team, der var omkring hende i forhold til både praktiske opgaver samt motivation og støtte til at komme videre. Det var med alt fra ekstra smertestillende til at få strømper på.  I starten kan selv små ting stjæle al éns energi, og mentalt gør det også en stor forskel, at du ikke skal bekymre dig om at få køleskabet fyldt op, men at du bare får lækker mad serveret – i starten på værelset og siden i hyggeligt selskab i en kørestol med de andre patienter.

Lise afslutter interviewet ved at give Vejlefjord Rehabilitering de varmeste anbefalinger til andre patienter efter en hofteoperation.