Har du brug for hjælp?

 Du kan ringe til sekretariatet på 7682 3333 i dagtimerne.

Uden for almindelig telefontid kan du skrive til os på
sekretariatet@vejlefjord.dk

Hjerterehabilitering


På Vejlefjord Rehabilitering arbejder vi med en helhedsorienteret tilgang med patienten som omdrejningspunkt og inddragelse af de pårørende som en naturlig del af rehabiliteringen. Målet er altid at hjælpe patienten med at få livskvaliteten tilbage – og blive rustet til hverdagen. Tværfaglig tilgang og individuelle forløb sikrer hjertepatienter det bedst mulige udgangspunkt for at komme videre efter en hjertesygdom eller hjerteoperation.

I et tæt, tværfagligt samarbejde bestående af læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter, diætist, og sygeplejersker udarbejder vi en skræddersyet behandlingsplan med dine mål for genoptræningen. Behandlingen bygger på et kardiologisk grundlag.

Vejlefjord Rehabilitering er beliggende i nok et af Danmarks smukkeste områder omgivet af skov, strand og en enestående udsigt over Vejle Fjord. Den varierende natur og det kuperede terræn er unikke rammer til at tilrettelægge individuelle træningsforløb afhængig af dine tidligere færdigheder. Det kan være balancetræning i skovens naturligt varierende underlag, en gåtur eller løbetur ved vandet, cykle på specialcykler eller mountainbike, eller en oplivende kold dukkert i fjorden.

Målgruppe

Unge og voksne med hjertesygdom eksempelvis:

  • Blodprop i hjertet
  • Ballonudvidelse eller Bypass-operation
  • Hjertesvigt
  • Hjerterytmeforstyrrelser

Blandt formålene med hjerterehabiliteringen/genoptræningen er:

  • at du efter dit sygdomsforløb kan klare dig bedst muligt både fysisk, emotionelt og socialt
  • at du bliver i stand til at tilrettelægge en indholdsrig og meningsfyldt hverdag
  • at du og dine pårørende opnår en bedre forståelse af livet efter en hjerteoperation eller med en hjertesygdom

Undersøgelse/behandling

Behandlingsforløbene tilrettelægger vi helt individuelt og med udgangspunkt i dine ønsker, behov og ressourcer. Ligeledes vurderes længden af et behandlingsophold individuelt. Vi arbejder med en helhedsorienteret tilgang til dig som patient og de problemstillinger, du oplever som følge af din hjertesygdom.

Opfølgning

Når vi nærmer os afslutningen på dit ophold, udarbejder vi en personlig rapport, samt et træningsprogram som indeholder forslag til, hvordan du på egen hånd kan arbejde målrettet videre med genoptræningen derhjemme. Der vil efter dit ophold hos os desuden være mulighed for en ambulant opfølgning.

Fra intensiv til eget hjem via Vejlefjord

Sygeplejersken er hjertet i behandlingen på Vejlefjord