Vejlefjords smukke klokketårn er skænket af personale og patienter i 1962, hvor stedet fungerede som nervesanatorium. Klokketårnet er flyttet flere gange i forbindelse med udbygningen af Vejlefjord. I gamle dage ringede klokketårnet hver time, ligesom solen blev ringet op og ned. I dag kimer tonerne fra klokketårnet hver dag kl. 12 og til højtider som en stærk påmindelse om, hvor stor en indsats patienter, pårørende og personale har gjort for at få mennesker godt tilbage til livet efter sygdom.
Overlæge Saugman har en stor del af æren for, at tuberkulosen i Danmark stort set blev udryddet i løbet af første halvdel af 1900-tallet. Saugman var Sanatoriets første overlæge, og han vedblev med at være det til sin død i 1923. Der er ingen tvivl om, at Saugman og hans insisteren på behovet for sanatoriebehandling er den måske væsentligste årsag til, at tuberkulosen blev udryddet i Danmark.
I mange år fungerede Pengetræet som et symbol på helbredelse. Når patienterne blev udskrevet, fik de lov til at hamre en mønt ind i Pengetræet som tak for god behandling og med ønsket om ikke at komme igen. Bøgetræet var pengetræ i cirka 85 år, og da det faldt i en storm i 1981, var der omkring 2000 mønter banket ind i træet.
Det kostede samlet set godt 800.000 kroner at bygge Vejlefjord. I første omgang skulle byggeriet slet ikke have set ud, som det gør, for buddet fra arkitekten bag byggeriet, Vilhelm Dahlerup, blev kun nummer tre i arkitektkonkurrencen., Men Vilhelm Dahlerup tilbød sit forslag uden honorar, og det kunne bestyrelsen ikke sige nej til. Vilhelm Dahlerup er også kendt for at have tegnet Hotel d’Angleterre, Det kongelige Teater og elefantporten ved Carlsberg Bryggerierne.
Kys-mig-straks-huset er en gammel afsides jagthytte, som ifølge historien blev benyttet af de unge tuberkulosepatienter til forelskende stævnemøder. Kys-mig-straks-huset ligger på en af de mere krævende kurveje, og fra huset er der en smuk udsigt over fjorden. I 2012 er Kys-mig-straks-huset genopført i smukt egetræ og håndskåret tag. Om Kys-mig-straks-huset stadig bruges til stævnemøder, skal vi lade være usagt, men patienterne tager ofte et hvil i huset på deres gåture rundt i området.
Kongens Nytorv på Vejlefjord er et fredfyldt modstykke til det pulserende og kendte torv på Københavns Strøg. Her kan patienterne og de pårørende finde ro og tid til samtale på en af kurvejenes mange tænkebænke. Tænkebænken på Kongens Nytorv bærer citatet ”Kærlighed er et venskab, der er gået ild i”.