Datoer 6. maj 2025
Pris Eksl. moms 1.980,- kr.
Tilmeldingsfrist 24. april

Indhold

Behandling:
Herunder både medicinsk og non-farmakologisk behandling.
Deltagerne opnår en grundforståelse for de sygdomme og symptomer, der ofte medfører et behandlingsbehov for borger med erhvervet hjerneskade. Eksempler på dette er smerter, spasticitet, delir mm.

Før enhver behandling skal der gøres overvejelse af, hvad er der sket (observeres og dokumenteres) og hvorfor er det sket. Først derefter lægges en handleplan for behandling.

På kurset bliver du trænet i at sætte ord på observationerne.
Derudover opnår deltagerne en forståelse for, hvordan de hyppigst anvendte medicingrupper kan påvirke en borger med erhvervet hjerneskade herunder virkning, bivirkninger og kontraindikationer.

Epilepsi:
Deltagerne opnår en grundforståelse for, hvordan epileptiske anfald kan se ud og der introduceres de forskellige former for epilepsi. Vi gennemgår anfald der ligner epilepsi, men som skyldes noget andet (differentialdiagnoser) og hvornår det kan være relevant, at en borger skal undersøges for epilepsi.

Derudover gennemgås hyppigt anvendte behandlingsmuligheder, både som akut behandling under anfald og, som forebyggelse mod nye anfald.

Med dig hjem:

Efter kurset skulle du gerne tage en masse viden med hjem, både ny viden men også gammel viden hvori du er blevet bekræftet og styrket i dine observationer.
Du får udleveret ”Hjernelægens lommebog”, så du har et opslagsværk/hæfte med hjem til dig og dine kollegaer, så du kan videreformidle den viden du har fået.

Underviser:

Neurolog Anne-Mette Søltoft fra Vejlefjord Rehabilitering

Deltagere:

Sygeplejersker, terapeuter, pædagoger, SSA’er med erfaring og viden på hjerneskadeområdet

Der vil blive taget billeder ved arrangementet, som kan blive brugt som PR på vores Facebook, Instagram og LinkedIn sider

Kurset er inkl. let morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe.